Huggert/Muggert pokal for Yngling og Øresundmesterskab for 606,
13.-14. August 2022
Arrangeret af Taarbæk Sejlklub i samarbejde med DYK og 606 klubben
Huggert/Muggert pokal for Yngling og Øresundmesterskab for 606,
13.-14. August 2022
Arrangeret af Taarbæk Sejlklub i samarbejde med DYK og 606 klubben
Taarbæk Sejlklub afholder kapsejlads for ScanKap 99 både. Kom på havnen og kig:-)
Vi har i øjeblikket tre frie bådpladser til leje. Pladserne udbydes, i første omgang efter anciennitet, til eksisterende pladslejere. Anciennitet basseres på, hvor længe den givne pladslejer har haft sin nuværende plads.
Da pladserne er forholdsvis små (læs: smalle) er der som regel ingen pladslejere, som ønsker pladserne og de vil derfor efterfølgende blive udbudt til personer på Venteliste.
Bemærk: Tilbud om bådpladser sker ved direkte henvendelse via eMail til pladslejere henhv. personer på venteliste.
På de tre pladser, som udbydes, kan der ligge både af følgende maksimale dimensioner:
Følgende skal bemærkes:
Planlagte datoer for søsætning af både i foråret 2022 :
Alle dage imellem kl. 09:00 og 12:00.
Hvis datoer og/eller tidspunkter er helt skæve for dig, må du sige til, så finder vi nok ud af det.
Der er åbnet for El og vand på molerne med slanger sat på, så det skulle være til at komme i gang med bådklargøring😊
Søsætning
Søsætning af både sker som sædvanlig i løbet af april og vil blive forsøgt afsluttet den 8. maj. Datoer for søsætning, de første i påsken, vil senere blive meldt direkte ud til bådejerne. Datoerne er dog ikke mere faste, end at det som sædvanligt vil være muligt at aftale andet med havnefogeden.
Når I klapper jeres bådstativer sammen, skal I sørge for at pakke det så tæt sammen som muligt, gerne ved at tage den øverste del at støtterne ud. Efterfølgende skal stativet surres forsvarligt sammen. Det letter arbejdet med at lægge det på plads og sparer plads på bukkepladsen. Hvis ikke der er navn på stativerne bedes I skrive det på. Lån evt. malepen hos havnefogeden.
Kranen ”Rarberg”
Vi har tidligere skrevet om behovet for udskiftning af vores kran. Det er stadig vores første prioritet at finde en tilsvarende brugt kran. Men det er desværre både svært og dyrt.
Ét alternativ er at leje kran- eller kranbil ind i nogle få dage, forår og efterår. Dette er dog ikke særlig fleksibelt for bådejerne.
En anden mulighed er et system med særlige bådstativer som båden anbringes på. Herefter bliver stativ og båd kørt på plads ved brug af en slags ”palleløfter”, som trækkes/skubbes af en gaffeltruck.
Ja – der er mange ting i spil. I sidste ende også økonomi. Men en løsning trænger sig på.
Udhalerbøjer og -kæder
I efteråret tærede flere udhalerkæder over, så de berørte både drev ind i molen. Heldigvis skete det ikke ved indsejling på pladsen, hvor udhaleren af og til benyttes som ”håndbremse”. En af kæderne forsvandt bare uden at en båd var fortøjet til den! Derfor er det vigtigt at kontrollere bøje, kæde samt bøjlen/øjet på klodsen helst hver tredje år. Sagen er, at tæringen går hurtigere end man tror.
I kan naturligvis låne havnens jolle med spil til formålet og I kan købe ny kæde mv. hos havnefogeden.
Et alternativ er at udskifte kæde mv. til rustfrit, som ikke tærer – det koster dog noget mere☹
”Malik” og højvande
Stormen fik heldigvis ikke så stort et omfang som varslet. Men det var en god anledning til at få testet vores beredskab – ikke mindst i en situation hvor havnefoged Asger var på ferie. Men alt fungerede som det skulle, ikke mindst takket være vores afløser Buggi, som fik iværksat de nødvendige foranstaltninger med afskærmning af nedgange til toiletter og kælder, hvor pumperne er det svage link i afløbssystemet.
Højvandet og bølger fra nord underminerede dog stenkisten i søndre ydermole. Det medførte huller og sænkninger på gangarealet ud til fyret – navnlig det første stykke. Derfor er molen spærret af indtil videre.
Kystsikring
Vi deltager i det projekt som LTK har igangsat med en borgerundersøgelse om hvilke tiltag der skal igangsættes til imødegåelse af truslen om stigende vandstand de kommende år.
Casper Strunge som både sidder i havnebestyrelsen og som nyvalgt medlem i kommunalbestyrelsen er med i dette arbejde.
Mødet finder sted mandag den 21. marts 2022, kl. 19.30 i Taarbæk Sejlklubs klubhus, på Taarbæk Havn.
Dagsorden
Kun pladslejere har stemmeret og der kan kun afgives én stemme pr. plads. Der kan ikke stemmes ved fuldmagt for mere end én plads. Dog har Taarbæk Sejlklub én stemme for hver af klubbens syv både.
Der er udsendt opkrævning af pladsleje for sommersæsonen 2022. Seneste betalingsdato er den 1. marts. 2022. Såfremt der ikke er betalt leje for en given plads senest den 15. marts 2022, kan havnebestyrelsen frit disponere over pladsen.
På havnens hjemmeside www.TaarbaekHavn.dk under punktet ”Om à Vedtægter mv.” finder du vedtægter og reglementer for Taarbæk Havn.
Pressemeddelelse fra Miljøministeriet:
Miljøstyrelsen skal Reetablere Stenrev i Øresund
Rapport far Aarhus Universitet som dannede baggrunde for udvælgelse af Taarbæk Rev:
Sjællandske Medier:
Stenrev skal få det til at vrimle med liv ud for Taarbæks kyst
Havnens naboer har modtaget information om kloakbyggeriet på havnen fra Lyngby-Taarbæk Forsyning.
Så får vi renset indsejlingen op for “Bellevuesand”.
,
Sandet bliver smidt nord for havnen og driver derefter med strømmen videre op ad kysten. Bellevue strand lægger så igen sand på stranden – som vi flytter næste år:-)
Desuden har vi fået fjernet et antal store sten, som lå inde i havnen ved plads nr. 1 og 2 på nordre mole.
Båden som graver er 28 meter lang og seks meter bred, så sig ikke, at havnen kun er for små både.