MoleNyt – August 2021

Bølgeskærm og byggerier

Udskiftning af bølgeskærmen på molerne er ved at være færdigt og der er faldet mange rosende ord, hvilket vi naturligvis glade for. Opsætning af bænke mangler og derefter skal der opsættes redningskranse, skraldespande, skilte mm. Desuden forventer vi at etablere en lille plads til grill på den sydøstlige side af ”platformen”.

”Platformen” i sit nye udseende med åbning imod havnebassinet.

Byggeriet af ventilværk ved Nordre Molevej skrider stødt fremad og forventes færdigt sidst i september.

Ombygning af kroen er så små kommet i gang igen. Kroen får ikke behov for egentlig byggeplads på havnen, men skal have tilkørselsvej til byggeriet via Nordre Molevej. Den vil optage lidt mere end en vognbreddes plads fra Nordre Molevej hen foran kroen til Havnevej.

Bådoptagning

Bådoptagning vil foregå efter samme læst som tidligere år med et antal faste dage i oktober og november. Grundet ombygning af kroen, vil der igen i år blive behov for, at et antal både skal lægges op i Skovshoved over vinteren. Information og ”tilmelding” vil blive kommunikeret via mail sidst i september.

Gæstebåde

Vi har haft flere gæstebåde i år end sidste år, men dog ikke på helt samme niveau som før Corona. På nuværende tidspunkt har vi haft i alt ca. 550 gæsteovernatninger, hvoraf de 110 er svenske og 10 tyske. Desuden har vi haft et antal både, som af den ene eller anden grund har ligget i længere perioder uden besætning ombord. Det samlede antal ”overnatninger” for disse er ca. 150.

Arrangementer

Heldigvis er restriktionerne i forhold til Corona lettet så meget, så vi har kunne afholde både Skt. Hans og Loppemarked. Skt. Hans aften var tilsmilet af vejrguderne med helt stille og lunt vejr, så det blev en herlig aften. Loppemarkedsdagen forløb som altid godt med mange boder, mad/drikke og hygge på havnen – dog med nogle få dråber regn lige før og efter.

Genetablering af Taarbæk Rev

Den 30. juni besluttede regeringen, at det bliver Taarbæk Rev der skal genetableres ud af de tre til fire mulige placeringer i Øresund. Det er en god nyhed der kommer til at betyde mere dyre- og planteliv i vandet ud for Taarbæk, som derved måske kan udvikle sig til et sandt dykkerparadis. Vi kan også håbe på, at revet kan sænke bølgehøjden og dermed have en beskyttende effekt for Taarbæk – dette må tiden vise.

“Et biodiversitetsrev er et stenrev, der anlægges, således at der skabes flest mulige forskellige levesteder (mikro-habitater). Derved opnår stenrevet en høj kompleksitet, der skaber rum til mange forskellige dyr. Dvs. at der både skal være sten i et lag, sten i flere lag (huledannende) og enkeltstående sten samt pletter med sand og grusbund.”

På billedet vises det berørte område med grøn markering (Fra rapporten “Naturgenopretning af stenrev i Øresundsregionen”).